Pontosan száz csillogó szemű első osztályos tanuló bizonyította rátermettségét, ügyességét az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Családi napján. Az iskolánk névadójáról elnevezett Eszterházy-nap méltó zárásaként iskolánk vezetősége, a szülők, testvérek és a nagyszülők előtt színes kis műsorral szerepeltek a legkisebbek, majd együtt mondták el az eskü szövegét, amellyel az idén elindított hagyománnyal, deákká váltak. Az új hagyományt teremtő rendezvény célja, hogy a beiskolázási programunk zárásaként, a leendő iskolások és szüleik a saját szemükkel győződjenek meg arról, milyen jó dolog az iskola; és hogy tanítóink segítségével, pár hónap alatt milyen könnyedén ismerhetik meg a betűk és számok birodalmát a gyerekek. Természetesen az ajándék sem maradhatott el: deákjaink az iskola emblémájával ellátott ceruzát, faragót és egy emléklapot is kaptak. A versekkel, dalokkal, furulyaszóval és tánccal színesített műsort követően a szülőket a tantermekben fórum, a gyerekeket pedig Szemerey László magával ragadó bűvész show-ja várta. A közösen elfogyasztott uzsonnát követően egy tartalmas nap emlékével tértek haza kicsik és nagyok egyaránt!